torstai 16. helmikuuta 2023

Tervetuloa seuraamaan Pispalan kirjaston blogia!

 

Kuva: VisitTampere/Laura Paronen

Tervetuloa seuraamaan Pispalan kirjaston uunituoretta blogia! Täällä tulemme julkaisemaan kirjavinkkauksia, kertomaan Pispalan kirjaston tapahtumista sekä paljon muuta mielenkiintoista.

Talvilomakausi lähestyy jo hyvää vauhtia, ja hiihtolomaviikon starttaa 25.2. Pispalan kirjaston Tahmelan sivukirjaston lasten ja nuorten osaston avajaiset kello 12 - 16 Tahmelan huvilalla osoitteessa Uramonkatu 9. Tahmelan sivukirjastosta löytyy kattava kokoelma lasten- ja nuorten kirjallisuutta, mutta myös jonkin verran aikuisille suunnattuja kirjoja. Samalla juhlitaan myös Taimi Jaatsin (s. 2016) taidenäyttelyn avajaisia.



Kirjaston henkilökuntaa on työllistänyt viime aikoina myös sarjakuvataiteilijan, suuren humanistin ja herrasmiehen Heinarin, Heikki-Pekka Miettinen (1951-2022), tuleva muistonäyttely. Näyttelyn avajaisia vietetään Pispalan kirjastolla 28.2. kello 18.30 alkaen, ja näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina 1.3.-31.3.2023.

Näyttelymme koostuu pääasiassa Heinarin ystävilleen lahjoittamista henkilökohtaisista piirustuksista 1960-luvulta lähtien. Heinari tunnetaan muun muassa sarjakuvistaan Pahkeinen ja Miihkali, jotka ilmestyivät mm. legendaarisissa Pahkasika -sarjakuva-albumeissa. Heinari toimi myös erilaisten pubi-tietovisailujen isäntänä sekä sanaristikkojen laatijana. Tervetuloa muistelemaan ystäväämme Heinaria!


Amazoninliljakin viihtyy Pispalan kirjastossa.


Kukatkin viihtyvät Pispalan kodikkaassa kirjastossa. Eräänä helmikuisena sydäntalven päivänä huomasimme, kuinka kirjastoamme koristava amazoninlilja oli puhjennut komeaan kukkaan ja tuo nyt valoa ja iloa sekä raikkaan tuulahduksen lähestyvää kevättä asiakkaillemme sekä henkilökunnan arkeen.

Pispalan kirjastolta (Pispalan valtatie 21) löytyy luettavaa moneen makuun, poikkea tutustumaan ja lainaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti