torstai 5. lokakuuta 2023

Olavi Virrasta Vastavirtaan


Musiikkiaiheinen kävelykierros toi esiin yhteisöllisyyden


Pispalan kirjasto verkostoituu mielellään alueen toimijoiden kanssa. Uudeksi yhteistyökumppaniksi on löytynyt SASKY koulutuskuntayhtymän matkailualan koulutus. Toteutimme opiskelijatiimin ja opettajan kanssa Tampere-päivänä 30.9.2023  opastetun kävelykierroksen Pispalassa. Kierros oli teemallinen, ja siinä keskityttiin pispalalaiseen musiikkikulttuuriin otsikolla Olavi Virrasta Vastavirtaan. Mainiona oppaana toimi SASKY:n opiskelija Joni Laaksonen, ja täydentävää tietoa saatiin kävelevältä tietopankiltamme Topi Autiosaarelta. Perinteisten opastuskohteiden lisäksi näimme myös ripauksen pispalalaista vaihtoehtokulttuuria.


Opiskelijat olivat valinneet kierroksen vierailukohteiksi Vastavirta-klubin ja Hirvitalon. Niissä saatiin esittely talon puolesta. Kokonaan uusi toimija Pispalassa on pienen pieni kulttuuritila ja kahvila Pet Haus, joka sai nimensä paikalla aiemmin toimineelta lemmikkieläinliikkeeltä. Tilassa on tarjottu myös livemusiikkia toukokuusta lähtien.


Kierroksen aikana tuli selväksi, että Pispalassa on hämmästyttävä määrä kulttuuriyhdistyksiä ja muita toimijoita, jotka aktiivisesti edistävät omaa toimialaansa. Pispalassa riittää muusikoita, kirjailijoita ja muita taiteilijoita, puhumattakaan tapahtumista. Puheenvuoroissa korostuu yhteisöllisyys, yhdessä tekemisen henki ja kylämäisyys. Ja kyllä tuo yhteisöllisyyden korostaminen oli aivan uskottavaa, eikä vain kaunista puhetta Pispalasta.


Lähimatkailu on tämän hetken trendejä. Täyteen varatut kävelykierrokset osoittivat, että lähimatkailulla ja Pispalalla on tässä ajassa kysyntää.Musiikki- ja kulttuurialan toimijoita Pispalassa
(luettelo ei ole täydellinen) 

Pispalan Kirjastoyhdistys 

Vastavirta-klubi 

Hirvitalo - Pispalan nykytaiteen keskus / Pispalan kulttuuriyhdistys 

Pispalan musiikkiyhdistys 

Pet Haus

Rajaportin sauna / Pispalan saunayhdistys 

Pispalan moreeni 

Kurpitsatalo / Kurpitsaliike 

Rakennusperinneyhdistys Piiru 

Taidegalleria ART Pispala 

Yhteisö- ja kulttuuritalo Tahmelan huvila

Kulttuuriosuuskunta Komeetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti