maanantai 15. toukokuuta 2023

PISPALAN KIRJASTO ESITTÄYTYY: Antikvariaatti

 

Uutuuksia antikvariaatin valikoimassa.


Ihan kaikki pispalalaisetkaan tuskin tietävät, että kaupunginosasta löytyy oman kirjaston lisäksi myös oma, verkkokauppana toimiva antikvariaatti. Pispalan Kirjastoyhdistyksen antikvariaatissa on myynnissä sellaisia lahjoituskirjoja, joita ei ole otettu Pispalan kirjastoon tai Tahmelan sivukirjastoon lainattavaksi. Kirjastojen kokoelmiin pyritään valitsemaan uudempaa ja myös erityisesti omaa asiakaskuntaamme palvelevaa kirjallisuutta. Vanhemmat lahjoituskirjat siirtyvät useimmiten antikvariaattiin, samoin kuin ne, jotka jo löytyvät kirjastosta tai joille arvioidaan olevan enemmän kysyntää antikvariaatin puolella. Myynnissä olevat kirjat ovat tilattavissa Antikvaari.net -verkkokaupan kautta ja Pispalan kirjasto toimii tilausten noutopisteenä. Kirjoja myös toimitetaan postitse niin Suomeen kuin ulkomaillekin.

Antikvariaatilla on yhteensä kolme varastotilaa, joista kaksi sijaitsee Pispalassa ja yksi Hyhkyssä. Pispalan varastoista toisen yhteydessä on antikvariaatin toimisto, jossa tapahtuu kirjojen laittaminen myyntiin verkkokauppaan, tilausten käsittely sekä postitus. Kirjojen myynnistä saadut tulot käytetään Pispalan kirjaston toimintaan ja ylläpitämiseen.

Tällä hetkellä Pispalan Kirjastoyhdistyksen antikvariaatissa on myynnissä yhteensä lähes 19 000 eri kirjanimikettä. Eniten on kaunokirjallisuutta – suomalaista ja ulkomaista kumpaakin reilut 2500 nimikettä. Toisena tulevat elämäkerrat ja muistelmat, joita löytyy noin 1300 nimikettä. Pispalan Kirjastoyhdistyksen antikvariaatin erityispiirteenä voi mainita yhteiskuntaan ja politiikkaan liittyvän kirjallisuuden. Sitäkin on valikoimassa yli 900 nimikettä.

Vaikka antikvariaatillamme ei ole kivijalkamyymälää, jonka hyllyjen välissä voisi uppoutua kirjojen selailuun, voi verkkokaupassa selata aiheenmukaisia ”hyllyjä.” Antikvaari.netissä myytävät kirjat on jaoteltu 65:een tuoteryhmäkategoriaan. Dekkarien, historian ja runojen ohella mukana on myös erikoisalojen kategorioita kuten esim. ilmailu ja Karjala. Valitsemalla Antikvaari.fi:n kauppiaiden joukosta Pispalan Kirjastoyhdistyksen, pääsee selaamaan meidän antikvariaattimme ”hyllyjen” sisältöä. Pispalan kirjaston lainakirjojen lisäksi kannattaa tutustua myös antikvariaatin valikoimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti