perjantai 7. heinäkuuta 2023

PISPALAN KIRJASTO ESITTÄYTYY: Lasten ja nuorten kirjasto

 
Pispalan kirjaston sivukirjasto, eli lasten ja nuorten kirjasto, sijaitsee Pyhäjärven rannalla Tahmelan huvilalla (Uramonkatu 9). Pieni kodikas kirjasto sopii kuin nenä päähän idylliseen 1890-luvulla rakennettuun pitsihuvilaan. Lasten ja nuorten kokoelma siirtyi nykyiselle paikalleen erilliseksi sivukirjastoksi loppuvuodesta 2022, ja nyt tehdään töitä sen kehittämiseksi ja tunnettuuden lisäämiseksi.

Lasten ja nuorten kirjastossa on lainattavissa noin 1000 nidettä. Kokoelmasta löytyy niin lasten kuvakirjoja, satuja, romaaneja, runoja ja tietokirjoja, kuin nuortenromaanejakin. Lisäksi kirjastossa on pieni kokoelma aikuisten kaunokirjallisuutta ja selkokirjoja. Kaikki kokoelman aineisto on saatu lahjoituksina.

Kesäkuussa sivukirjastossa järjestettiin viiden päivän mittainen sanataide-iltapäiväkerho 1.-3.luokkalaisille. Kesäkuusta alkaen kirjastossa on voinut tehdä vaihtuvia sanataideharjoituksia, ja tällä viikolla paikalle saatiin sanataide-arkku, johon kootaan ja päivitetään viikottain uutta puuhaa lapsille. Kirjastosta löytyy kaksi vanhaa nojatuolia, joihin on mukava istahtaa lukemaan yhdessä lapsen kanssa. Pienen sinisen pöydän ääressä lapset voivat piirtää tai tutustua sanataide-arkun aarteisiin. Kirjastossa on jonkin verran myös leluja sekä lauta- ja palapelejä.

Kirjaston seiniä koristaa keväällä aloittanut lastenkirjakuvitustaiteeseen keskittyvä Galleria Lastenkirja. Tällä hetkellä galleriassa voi ihastella Meria Palinin "Saippuakuplakuiskaus" -kuvakirjanäyttelyä (1.6.-31.8.2023). Kauden 2023-2024 näyttelyhaku kaikille lastenkirjakuvittajille on auki elokuun loppuun asti.

Kirjastonhoitaja päivystää sivukirjastossa keskiviikkoisin klo 12-17. Muina aikoina kirjasto on omatoimikäytössä huvilan aukioloaikojen mukaisesti. Tällöin asiakkaaksi rekisteröityminen ja lainaus onnistuvat kahvilan kassalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti